Одеський порт розраховує залучити 20 млрд гривень інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський порт розраховує залучити 20 млрд гривень інвестицій

Кредит&Депозит
184
Планом розвитку Одеського порту передбачено залучення більше 20 млрд грн інвестицій, в тому числі протягом найближчих 5 років – близько 12 млрд грн. Про це повідомив під час прес-туру начальник Адміністрації Одеського порту Михайло Соколов, передає прес-служба Мінінфраструктури.
Зокрема, він нагадав, що зараз в порту інвестори будують два зерноперевалочні комплекси. Це термінал в тилу причалу №4 потужністю 3,2 млн тонн на рік (обсяг інвестицій – 92 млн доларів, ТОВ “Олімпекс-Купе”) та будівництво причалу №1-з з зерноперевалочним комплексом потужністю 4 млн тонн (1,2 млрд грн , в тому числі 860 млн грн – ТОВ “Бруклін-Київ”).
Крім того, реалізується проект з розширення контейнерного терміналу на Карантинному молу (порт вкладає 2,4 млрд грн, “ГПК-Україна” – 2,5 млрд грн). 10 вересня поточного року новий термінал обробив перше судно.
На стадії проектування – реконструкція причалу №7 і розвиток тилової території (проект ТОВ “Металзюкрейн”, обсяг інвестицій поки не визначений).
Також існують передпроектні розробки розвитку ділянок порту, що примикають до територій верфі “Україна” і не зайнятих судноремонтними виробничими потужностями.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас