У Кабміні заспокоїли: для 4-разового збільшення ціни на газ для населення "можливості немає" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні заспокоїли: для 4-разового збільшення ціни на газ для населення "можливості немає"

Енергетика
882
Таку думку висловив віце-прем’єр-міністр і міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.
Віце-прем’єр-міністр і міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман вважає, що сьогодні немає можливості для чотириразового збільшення ціни на газ для населення.
Про це він заявив в ефірі 5-го каналу.
“Я не бачу такої можливості впровадження таких різких збільшень ціни. Тут не тільки питання збільшити ціну. Тут питання в тому, щоб люди могли за це платити”, – сказав Гройсман.
На його думку, питання утворення ціни на газ має бути максимально прозорим.
“Буквально щодня ми повинні дізнаватися в режимі реального часу, в Інтернеті, скільки видобули газу сьогодні, скільки використовували, скільки продали на експорт, яка ціна видобутку. Це все можна зробити сьогодні, враховуючи наші технології. Це питання теж надзвичайно пріоритетне. Цим потрібно зайнятися, не відкладаючи це в сторону”, – сказав Гройсаман.
Разом з тим він закликав усіх українців з’ясувати можливість оформлення субсидії в органах соціального захисту та скористатися можливістю зменшення оплати.
“Держава повинна подбати, захистити людину, допомогти їй оплатити житлово-комунальні послуги”, – зазначив Гройсман.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас