"Укргорілка" просить встановити мораторій на підвищення акцизів на алкоголь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укргорілка" просить встановити мораторій на підвищення акцизів на алкоголь

Казна та Політика
478
Асоціація “Укргорілка” просить Кабінет міністрів встановити мораторій на підвищення ставок акцизного податку на алкогольні напої на 2015 рік.
“Укргорілка” пропонує профільним відомствам встановити мораторій на підвищення ставок акцизного податку на алкогольні напої протягом 2015 року. Асоціація вважає за необхідне скасувати практику сплати акцизного податку авансом до державного бюджету ще до початку виробництва. Пропонується законодавчо передбачити можливість сплати акцизу із застосуванням податкового векселя терміном на 90 днів (процедура передбачена у чинному Податковому Кодексі, проте вона не працює).
“Укргорілка” виступає проти введення нового акцизного податку з роздрібної реалізації. За інформацією асоціації, необхідно затвердити концепцію автоматизованої системи поводження акцизної марки, що посилить контроль виробництва та реалізації лікеро-горілчаних виробів та забезпечить зменшення їх вартості.
Гендиректор “Укргорілки” В.Остапюк вважає за необхідне законодавчо встановити терміни розрахунків торговельних мереж з виробниками алкогольної продукції не більше 60 календарних днів, визначити відповідальність за порушення цих термінів. Пропонується також скасувати розпорядження ДФС про отримання виробниками довідки про мету використання спирту.
В.Остапюк переконаний, що такі зміни будуть стимулювати зростання виробництва алкогольної продукції та сприятимуть збільшенню надходжень до бюджету, а також наблизять українське законодавство до стандартів ЄС.
“В іншому випадку виробники будуть змушені скоротити виробництво, яке цього року вже втратило 14,5%, також зменшаться податкові виплати і кількість робочих місць”, – відзначає він.
Як повідомлялося, в Україні з 1 липня ставка акцизного податку на спирт, спиртові дистиляти, алкогольні напої підвищилася на 25% – з 56,42 до 70,53 грн за літр 100% спирту. Акциз на пиво в країні з 1 травня 2014 р. зріс на 42,5% – до 1,24 грн/л.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас