У Китаї відмовилися ділитися доходами від туризму з монахами Шаоліня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї відмовилися ділитися доходами від туризму з монахами Шаоліня

Світ
322
У Китаї відмовилися віддавати монастирю Шаолінь частку доходів від туризму. Як заявила влада провінції Хенань, «буддистським ченцям гроші не потрібні». Про це повідомляє South China Morning Post.
У 2013 році представники монастиря, якому понад 1,5 тисячі років, подали в суд на туристичне бюро, розташоване в місті Чженчжоу, вимагаючи збільшення частки доходів від продажу квитків. Позов становить 52 мільйони юанів (близько 8,5 мільйона доларів).
Між сторонами було укладено контракт, який, як виявилося згодом, став предметом спору. Продаж квитків в буддистський монастир контролює влада міста Чженчжоу. Один квиток коштує 100 юанів (16 доларів), 30 юанів з цієї суми отримує безпосередньо Шаолінь. Проте влада найчастіше включає плату за відвідування Шаоліня в турпутівку, тому число туристів значно перевищує кількість проданих квитків. Монахи ж наполягають на тому, що вони повинні отримувати плату за кожного відвідувача, незалежно від того, чи купував він квиток або турпутівку.
За межами Китаю буддистський монастир став широко відомий, завдяки фільмам про бойові мистецтва. Щорічно Шаолінь відвідують близько 1,5 мільйона туристів, таким чином дохід становить 150 мільйонів юанів (близько 25 мільйонів доларів).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас