Круїзний сезон в Одеському порту став найгіршим за 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Круїзний сезон в Одеському порту став найгіршим за 10 років

Особисті фінанси
411
Нинішній круїзний сезон став найбільш провальним для Одеського морського порту за останні 10-15 років. Про це в ході презентації планів розвитку гавані для ЗМІ заявив начальник адміністрації Одеського порту Михайло Соколов.
Він повідомив, що на даний момент в поточному році було зареєстровано всього 17 суднозаходів круїзних лайнерів. Глава портової адміністрації пов’язав це з трагічними подіями в Україні військово-політичного характеру (а також безпосередньо в Одесі – 2 травня поточного року).
Крім того, на думку Соколова, для багатьох туроператорів не цікавий лише один порт в країні заходу. “Їм потрібні були Одеса і Ялта в комплексі”, – підкреслив начальник адміністрації.
За його словами, до початку трагічних подій в Україні очікувалося, що круїзний сезон 2014 стане рекордним за всю історію Одеського порту: гавань повинна була прийняти близько 200 суднозаходів.
За даними прес-служби Адміністрації морських портів України, в круїзному сезоні 2013 Одеса прийняла і обслужила понад 100 суднозаходів круїзних лайнерів. У 2015 році фахівці прогнозують не більше 50-60 суднозаходів.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас