Американські банки охочіше йдуть назустріч проханням літніх і багатих клієнтів - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські банки охочіше йдуть назустріч проханням літніх і багатих клієнтів - дослідження

Світ
523
Американські банки в більшості випадків можуть пробачити комісію за прострочений платіж або знизити відсотки по кредитній карті клієнту, якщо він звернеться до них з таким проханням, пише MarketWatch з посиланням на дослідження.
Як показали дані опитування, проведеного сайтом CreditCards.com серед 1 тис. американців, що мають кредитні карти, простий дзвінок в клієнтську службу банку-емітента майже в 90% випадків веде до скасування штрафу за прострочений платіж по кредитній карті. Більше того, дві третини прохань про зниження процентної ставки по карті також отримують позитивну відповідь.
Дослідження виявило, що максимальними шансами домогтися зниження відсотків або скасування штрафу за прострочений платіж володіють громадяни віком понад 50 років і які мають річний дохід понад $75 тис. Найнижча ймовірність на зниження відсотків по карті спостерігається у людей у віці 18-29 років – лише 33% порівняно з 79% серед громадян 50-64 років. Їхні шанси домогтися скасування штрафу, тим часом, складають 80%, тоді як для осіб старше 30 років виняток робиться в 88-89% випадків.
При цьому експерти не пов’язують це з дискримінацією за віковою ознакою, відзначаючи, що у літніх людей з позитивною кредитною історією просто вищий кредитний рейтинг.
Разом з тим лише чверть власників кредитних карт зверталися в банк з такими проханнями, показує опитування.
За словами фінансового консультанта Тейлора Шульте, засновника компанії Define Financial, американцям не варто боятися просити банк про скасування комісії за пізній платіж, особливо якщо таке трапляється вперше. “Якщо ви будете чемні, подякуйте банк за його роботу, підкресливши, що ви є його старим і благонадійним клієнтом, і спокійно поясните причину, чому ви затрималися з внесенням коштів, то, швидше за все, банк не захоче втрачати відданого клієнта і погодиться надати вам поблажку”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас