Банкіри просять НБУ ввести інтервенції - для підкріплення кас банків з метою продажу валюти українцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри просять НБУ ввести інтервенції - для підкріплення кас банків з метою продажу валюти українцям

Валюта
2585
Незалежна асоціація банків України (НАБУ) просить Національний банк України (НБУ) ввести валютні інтервенції для підкріплення кас і обмінних пунктів банків для продажу іноземної валюти населенню. Про це повідомили в прес-службі НАБУ.
“З метою стабілізації ситуації на готівковому валютному ринку України НАБУ звертається з проханням розглянути пропозицію по впровадженню інтервенцій з продажу іноземної валюти для компенсації валютної позиції, яка виникла у банків в результаті продажу готівкової валюти”, – йдеться в листі НАБУ до регулятора.
В Асоціації вважають, що такі інтервенції повинні проводитися на регулярній основі (один раз на тиждень) до моменту стабілізації ситуації на готівковому валютному ринку. Для покупки обсягу валюти, необхідного для закриття валютної позиції, банк повинен завчасно подати заявку в НБУ із зазначенням суми валюти, яка була продана банком через каси й обмінні пункти за минулий тиждень. Після перевірки заявлених банком обсягів валюти регулятор підтверджує заявку банку на її покупку.
На думку НАБУ, проведення таких інтервенцій сприятиме зменшенню панічних настроїв населення та запобігатиме подальшому зростанню “чорного” валютного ринку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас