Влада США виплатить племені навахо компенсацію в $ 554 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США виплатить племені навахо компенсацію в $ 554 млн

Світ
544
Тяжба між урядом США та індіанцями тривала більше 50 років.
Адміністрація США виплатить 544 млн доларів індіанському племені навахо як компенсацію за ущемлення його інтересів, повідомляє видання Washington Post.
Адміністрація виплатить компенсацію за “невірне управління фондами та природними ресурсами резервації навахо” протягом десятиліть. Очікується, що сторони підпишуть угоду в п’ятницю. Тяжба між урядом США та індіанцями тривала більше 50 років.
Резервація навахо є найбільшою і густонаселеною з усіх об’єднань корінних народів Америки. Вона займає територію близько 60 тисяч квадратних кілометрів і охоплює частини штатів Арізона, Юта і Нью-Мехіко. Землі племені здаються в оренду фермерам, на них ведеться видобуток вуглеводнів і мінералів, частина території використовується підприємствами і для будівництва житла.
За умовами угоди, представники племені навахо відмовляться від своїх претензій до уряду США, проте рішення про те, як племінна влада розпорядиться компенсацією, поки не прийнято. “Після довгого і важкого процесу я радий, що ми нарешті прийшли до рішення і отримаємо чесну і справедливу компенсацію”, – наводить видання слова голови племені Бена Шеллі.
Представники племені підкреслюють, що угода не стосується майбутніх спорів племені з владою США з різних питань.
Компенсація для навахо стала найбільшою в історії виплат американського керівництва корінним племенам Америки. Всього з 2010 року адміністрація Обами виплатила близько 2,6 мільярда доларів 80 племенам.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас