Найбільший авіаперевізник України "МАУ" попросив у Кабміну стабілізаційний кредит на $ 100 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший авіаперевізник України "МАУ" попросив у Кабміну стабілізаційний кредит на $ 100 млн

Казна та Політика
1247
Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” (МАУ, Київ), найбільший авіаперевізник країни, звернулася до уряду з проханням про виділення їй стабілізаційного кредиту на суму $ 100 млн на 10 років. Як повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в Міністерстві інфраструктури України, про це йдеться в листі авіакомпанії до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, копією якого володіє міністерство.
За словами співрозмовника агентства, МАУ також просить своєчасного відшкодування ПДВ, і наголошує на необхідності розробки програми підтримки авіаційної галузі. В авіакомпанії поки не прокоментували дану інформацію.
Раніше повідомлялося, що МАУ в січні-червні 2014 скоротила перевезення пасажирів на 2% порівняно з аналогічним періодом 2013 року – до 1,672 млн осіб, а в другому півріччі компанія, за попередніми прогнозами, має намір перевезти близько 2 млн осіб. Виходячи з цих цифр за підсумками 2014 МАУ планує перевезти близько 3,7 млн пасажирів, що на 18% менше, ніж в 2013 році.
Як зазначав президент авіакомпанії Юрій Мірошников, тенденція падіння авіаперевезень загальноринкова, і пов’язана з економічною, політичною, військовою ситуацією в країні, а також із зростанням курсу валют, оскільки в авіаційних тарифах присутня валютна складова.
Крім того, як повідомляв виконавчий віце-президент компанії з комерції Сергій Фоменко, в результаті військових дій на сході України, анексії Криму і заборон виконання авіарейсів на ці території, компанія, за попередніми прогнозами, не зможе перевезти близько 86 тис. пасажирів із запланованих до перевезення на друге півріччя 2014 року.
В цілому, неможливість перевезти раніше заплановану кількість пасажирів через вищевказані обставини, призвела до недоотримання компанією прибутку за підсумками першого півріччя на суму близько $ 50 млн.
МАУ заснована в 1992 році. Є найбільшою українською авіакомпанією. Базовий аеропорт – ДМА “Бориспіль” (Київ). Флот МАУ складається з 39 літаків: п’яти Embraer-190, 31 літаків Boeing 737, в тому числі 12 бортів нового покоління і одного вантажного, а також трьох Boeing 767.
За даними НКЦПФР за станом на кінець другого кварталу 2014 року, кіпрська компанія “Онтобет промоушінз лімітед” володіла 15,91% акцій МАУ. Ще 74,16% авіаперевізника володіло ТОВ “Кепітел інвестмент проджект” (Київ). “Кепітел інвестмент проджект” належало ТОВ “Інвестмент Проджектс менеджмент”, власником якого в свою чергу з червня 2012 року є “Онтобет промоушінз лімітед”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас