Кенія - нова зірка нафтового ринку? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кенія - нова зірка нафтового ринку?

Енергетика
1042
Промисловий видобуток нафти в Кенії, як очікується, почнеться в 2016 р, а постійні відкриття нових родовищ роблять цей регіон одним з найперспективніших на всьому континенті.
Коли справа доходить до нових нафтових і газових рубежів, то сьогодні всі говорять про Африку, а саме про її східне узбережжя.
З Кенією все досить ясно, і не тільки тому, що вона випереджає сусідню Уганду дуже швидко, але й тому, що країна залишається одним з найбезпечніших місць у регіоні, незважаючи на деяку політичну нестабільність.
Шість з останніх 10 найбільших родовищ в Африці були відкриті саме в Кенії. Запаси оцінюються в 130 млрд барелів нафти, а працювати на них можуть більш 500 компаній.
Басейни Anza і South Lokichar очолюють цей список, і їх розвиток йшов дуже швидко останнім часом. В останні дні серпня британська Tullow Oil знайшла ще одне родовище, яке розширює перевірений басейн South Lokichar значно північніше.
У травні Tullow Oil і Africa Oil Corporation здивували ринок, оголосивши про перше комерційне родовище нафти в країні, вартість якого оцінюється в $ 10 млрд.
Великі гравці в Кенії отримали достатньо вигоди від слави першовідкривачів, але також вони зіткнулися з тиском очікувань щодо відкриття нових родовищ. І зараз навіть невеликі компанії, які займаються розвідкою, викликають пильний інтерес інвесторів.
Кенія стала залучати інвесторів в нафтовий сектор не тільки через перспективних відкриттів. Влада в країні планомірно створює необхідну інфраструктуру, ситуація стабільна, та й кроки уряду дозволяють генерувати більше інвестицій та економічного зростання.
У липні Світовий банк виділив кенійському уряду $ 50 млн на підвищення якості управління і розподіл сировинних доходів, що тільки забезпечило впевненість інвесторів у подальшому розвитку.
Ризики для нафтового сектора Кенії
Політична стабільність також забезпечена відстрочкою на невизначений час засідання проти президента Кенії Ухуру Кеньятта у зв’язку з відсутністю доказів його причетності до “етнічних чисток” в 2007 р.
Але ситуації загрожує перегрупування сил в Сомалі групи бойовиків “Аль-Шабааб”. Очевидний швидкий сплеск атак по Кенії, і це може бути проблемою, тим більше що ніхто не впевнений в тому, що загроза йде виключно від “Аль-Шабааб”.
Хоча це явна загроза, вона не впливала на розвідку і розробку, і вона, звичайно, майже не вплинула на настрої інвесторів, які хочуть взяти участь у новому нафтовому ралі, яке може тривати ще 5 років.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас