Голова НБУ радить залишити до держбюджету-2015 курс долара на рівні 12,90 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НБУ радить залишити до держбюджету-2015 курс долара на рівні 12,90 гривень

Валюта
2372
Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва радить залишити в бюджеті на наступний рік курс долара на рівні 12,90 гривень.
“Я б залишила на сьогоднішній день курс 12,90 гривень”, – сказала вона в ефірі 5 каналу. Гонтарєва зазначила, що в Україні є реальні проблеми в економіці, тому можна чекати проблем з торговим балансом. Глава НБУ також підкреслила, що маючи прекрасний сільськогосподарський урожай, велику виручку від нього можна буде отримати лише в листопаді. “І навіть за цих обставин 12,90 гривень – це той курс, який нам потрібно залишити”, – сказала Гонтарєва.
“Як тільки ми почнемо відновлювати Донбас, запрацюють на повну потужність наші підприємства металургійного комплексу, тоді ми навіть зможемо говорити про те, що можна намагатися повертатися до того врівноваженого стану, який ми спостерігали в липні. Тоді при курсі 11,70 гривень за долар у нас практично був збалансований торговий баланс”, – зазначила Гонтарєва.
Також глава НБУ підкреслює, що консолідована позиція уряду, президента, Національного банку та бізнесу щодо стабілізації курсу буде проведена, а й саме населення має допомогти в цьому регулятору.
“Ми обмежили сьогодні покупку валюти в одні руки 3 тисячами гривень, бо хочемо стабілізувати ситуацію”, – пояснила Гонтарєва. Вона зазначила, що жодна країна, навіть маючи в своїх резервах трильйони доларів, не може витримати панічні настрої населення.
“Тому консолідовану позицію уряду, президента, Національного банку і бізнесу ви однозначно побачите. Зараз якраз задача нашого населення – допомогти нам всім в стабілізації валютного курсу”, – закликала голова НБУ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас