Греція не звертатиметься за третім пакетом допомоги та готує пакет реформ - прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція не звертатиметься за третім пакетом допомоги та готує пакет реформ - прем'єр

Світ
196
Греція не має наміру звертатися за третім пакетом міжнародної фінансової допомоги, заявив прем’єр-міністр Греції Антоніс Самарас за підсумками зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
А.Самарас також дав зрозуміти, що уряд незабаром представить новий план економічних реформ, повідомляє Associated Press.
З 2010 року Греція отримала від “трійки” міжнародних кредиторів (Євросоюз, Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) два пакета допомоги на загальну суму 240 млрд євро.
Європейські партнери припинять перерахування Греції коштів в рамках діючих угод в кінці поточного року, МВФ – в 2016 році.
“Греція тепер стоїть на своїх ногах, і ми впевнені, що нам не потрібна нова програма допомоги”, – заявив А.Самарас.
Він додав, що уряд країни незабаром запропонує “власну структуру продовження реформ” на період після завершення діючих угод з кредиторами.
Як повідомлялося, в серпні цього року міжнародне рейтингове агентство Moody ‘s підвищило рейтинг Греції на два щаблі – з “Саа3” до “Caa1”, вказавши на істотне поліпшення податково-бюджетних показників і стабілізацію економічного прогнозу.
За оцінками Moody ‘s, ВВП Греції зросте на 0,4% в 2014 році і на 1,2% в 2015 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас