Лондон обійшов Гонконг у списку найдорожчих міст світу для роботи і життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондон обійшов Гонконг у списку найдорожчих міст світу для роботи і життя

Світ
608
Столиця Великобританії змістила Гонконг з першого рядка в списку найдорожчих міст для роботи і життя на тлі зростання курсу фунта стерлінга до долара і підвищення орендної плати, повідомляють ЗМІ з посиланням на дослідження ріелторського агентства Savills Plc.
У першій половині 2014 року вартість оренди нерухомості в Лондоні, включаючи житло та офіси, зросла на 5,2% в доларовому виразі. Разом з тим фунт в парі з доларом з початку року зріс на 1,8%.
Орендна плата в Гонконзі, тим часом, упала на 5,6% в січні-червні, в Нью-Йорку – знизилася на 1,7%.
Таким чином, утримання одного співробітника в Лондоні обходиться компаніям в $121 тис. на рік, у Гонконгу – $116 тис., В Нью-Йорку – $108 тис. Четверте місце в списку займає Париж, Москва – на сьомій позиції з показником в $70,5 тис.
Інші дослідження, що беруть у розрахунок додаткові показники – такі, як вартість товарів і послуг – показують іншу картину. Наприклад, опублікований навесні звіт Economic Intelligence Unit показав, що найдорожчим містом світу є Сінгапур, за ним ідуть Париж, Осло, Цюріх і Сідней, тоді як лідер минулого року Токіо відкотився на 6-у сходинку на тлі падіння курсу ієни. Лондон в цьому дослідженні зайняв скромне 15-е місце.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас