ЄЦБ можуть не знадобитися нові стимули, зважаючи на зниження курсу євро - член ради керуючих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ можуть не знадобитися нові стимули, зважаючи на зниження курсу євро - член ради керуючих

Валюта
275
Європейському центральному банку (ЄЦБ) може не знадобитися прийняття нових заходів стимулювання економіки на тлі зниження курсу євро до долара за останні місяці, заявив член ради керуючих ЄЦБ, глава Банку Італії Ігнаціо Віско, виступаючи на зустрічі міністрів фінансів і глав центробанків G20 в австралійському місті Кернс.
“Інфляційні очікування, швидше за все, знову повернулися на колишній рівень, – наводить його слова агентство Bloomberg. – Це означає, що нові кроки з боку не обов’язково будуть зроблені. Ми зробили достатньо, знизивши процентні ставки до безпрецедентних рівнів”.
Курс євро в парі з доларом опустився приблизно на 6% з початку червня, після того, як ЄЦБ знизив ставку по депозитах до від’ємного значення і оголосив про початок програми цільового довгострокового кредитування банків. На вересневому засіданні ЦБ знову знизив всі три базові ставки і пообіцяв провести викуп цінних паперів.
Падіння курсу євро стало “більш-менш правильною відповіддю на останні заходи центробанку”, – сказав І.Віско, додавши, що ЄЦБ не таргетує якийсь певний валютний курс.
Разом з тим глава італійського ЦБ відзначив, що важливим двигуном економічного зростання в єврозоні залишається промвиробництво, хоча в його рідній Італії цей сектор не викликає оптимізму. Обсяг промвиробництва в валютному блоці в липні виріс на 1% при очікуваному зростанні на 0,7%, тоді як в Італії цей показник скоротився на 1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас