Уряд вирішив питання надання додаткових місць державного замовлення для вступників з Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд вирішив питання надання додаткових місць державного замовлення для вступників з Криму

Казна та Політика
193
Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 17 вересня 2014 р. № 450 «Деякі питання надання (розміщення) додаткових місць державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних кадрів для громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї».
У постанові КМУ зазначено, що відповідно до частини 12 статті 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» затверджено Порядок надання (розміщення) додаткових місць державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних кадрів для громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї.
Порядок визначає механізм надання (розміщення) додаткових місць державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних кадрів для громадян України, які проживають у Криму або переселилися з нього та за результатами конкурсного відбору вступників у державні і комунальні вищі навчальні заклади не потрапили до переліку осіб, які рекомендовані вищим навчальним закладом до зарахування на місця державного замовлення.
Зарахування на навчання до вищих навчальних закладів вступників, випускників 2014 року, здійснюється на підставі документів про здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та додатків до них з поданням протягом шести місяців довідки, передбаченої статтею 6 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».
У разі наявності вступників центральний орган виконавчої влади, до сфери управління якого належить навчальний заклад, за зверненням керівника вищого навчального закладу надає (розміщує) додаткові місця державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних кадрів з урахуванням напряму підготовки (спеціальності), обраного вступником.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас