Анексія Криму, війна на Донбасі й падіння малайзійського "Боїнга" скоротили авіапасажиропотік в Україну на 70% - міністр інфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анексія Криму, війна на Донбасі й падіння малайзійського "Боїнга" скоротили авіапасажиропотік в Україну на 70% - міністр інфраструктури

Особисті фінанси
670
Тільки зараз західні авіакомпанії поступово відновлюють транзитні польоти над українською територією. Але падіння було велике – до 70%. За словами міністра інфраструктури Максима Бурбака, “Украерорух” зараз займається оцінкою збитків. “Для цього йому потрібно внести зміни до фінплану, бо колишніх доходів від аеронавігаційних зборів однозначно не буде”, – каже Бурбак.
Також Бурбак сказав, що кількість польотів може повернутися на рівень 2013 року тільки тоді, коли в країні настане мир.
“Всі компанії зацікавлені користуватися напрацьованою трасою. Обліт завжди дорожче: перевізник втрачає $2-3 тис. на кожному рейсі. Після українських подій вимоги до польотів над зонами військових дій посиляться. Причому в будь-яких точках земної кулі”, – продовжує Бурбак.
Якщо говорити про Угоду про відкрите небо, то тут причина відстрочки одна – територіальна суперечка між Великобританією і Іспанією – як трактувати статус Гібралтару. “Ми запевнили європейських партнерів, що погодимося з будь-яким варіантом їх трактування. Я поговорив і з Штефаном Фюле, і з Яном Томбінськы, і з Сіймом Калласом. Зробив все що міг. Недавно підписав звернення до колеги, міністра закордонних справ Павла Климкіна, з проханням ініціювати черговий етап переговорів”, – резюмує міністр.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас