США нададуть Києву додаткову допомогу на суму більше $ 50 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США нададуть Києву додаткову допомогу на суму більше $ 50 млн

Світ
97
Президент США Барак Обама оголосив у четвер про виділення додаткових коштів у розмірі $ 53 млн для надання допомоги Україні, говориться в прес-релізі, опублікованому на сайті Білого дому.
“Сполучені Штати тсхильно ставляться до підтримки України, оскільки це сприяє встановленню безпеки і стабільності, задоволенню потреб у гуманітарній допомозі і відновленню, проведенню демократичних виборів і здійсненню конституційних реформ, відновлення економіки і боротьби з корупцією”, – наголошується в прес-релізі.
Із суми в $ 53 млн більше $ 7 млн ​​будуть спрямовані міжнародним гуманітарним організаціям для надання допомоги населенню України, потерпілому в результаті конфлікту на сході країни.
Решта $ 46 млн будуть виділені українським збройним силам і прикордонній службі на додаток до раніше оголошених $ 70 млн.
“Влада США нададасть допомогу на суму в $ 116 млн у вигляді обладнання, а також проведе навчання українських військовослужбовців (армії, Нацгвардії та Держприкордонслужби) в питанні моніторингу та захисту кордону та забезпечення територіальної цілісності країни”, – йдеться в заяві.
В числі обладнання США планують, зокрема, представити Україну бронежилети, шоломи, транспорт, тепловізори, прилади нічного бачення, спецтехніку, рації, патрульні човни, намети, радари, обмундирування.
Крім того, з ініціативи влади США ряд військових експертів і фахівців із захисту цивільного населення проведуть в Україні консультації, в тому числі щодо поліпшення медичної допомоги і захисту медперсоналу.
Згідно з документом, всього від Білого дому в цьому році на потреби України надійшло приблизно $ 291 млн. Крім того, були надані кредитні гарантії на суму в $ 1 млрд.
Також очікується, що американський міністр торгівлі Пенні Пріцкер на чолі з делегацією від адміністрації США вирушить на Україну з візитом, якій пройде 26 – 27 вересня.
В ході візиту американські офіційні особи зустрінуться з високопоставленими представниками уряду України та бізнес-спільноти. Вони обговорять економічні реформи, а також короткострокові і середньострокові заходи для зміцнення ділового клімату на Україні і для створення стійкої економічної системи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас