Валютні трейдери Лондона втратять у бонусах в 2014 р. більше від усіх банківських працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютні трейдери Лондона втратять у бонусах в 2014 р. більше від усіх банківських працівників

Світ
164
Лондонські валютні трейдери ризикують втратити в бонусах більше від інших банківських працівників після низки скандалів і посилення вимог регуляторів, свідчить опитування дослідницької інтернет-компанії Emolument.
Як повідомляє агентство Bloomberg, преміальні виплати валютним трейдерам цього року можуть бути урізані на 43%, в той час як премії їхніх колег, що займаються сировинними товарами, можуть збільшитися на 41%. Згідно з даними Emolument, торік середній розмір бонусів валютних трейдерів склав 134 тис. фунтів стерлінгів ($218 тис.), сировинні трейдери отримали близько 106 тис. фунтів.
Світовий валютний ринок з щоденним оборотом близько $5,3 трлн стежить за розслідуваннями у зв’язку із звинуваченнями на адресу дилерів, які ділилися інформацією про клієнтські замовлення з колегами з інших банків і намагалися маніпулювати індикативними курсами. Прибуток від валютних операцій падає і через зниження активності клієнтів, в той час як регулятори домагаються скорочення непомірно високих преміальних, побоюючись повторення фінансової кризи. Євросоюз обмежив розмір бонусів двома річними зарплатами.
“Ситуація на валютному ринку напружена, багато трейдерів опинилися без роботи, – зазначив глава лондонської рекрутингової компанії Kennedy Group Джейсон Кеннеді. – Трейдерам можна і не платити, вони все одно нікуди не підуть. Крім того, після гучних скандалів банки не хочуть висовуватися, вирішивши, що, не виплачуючи навіть звичайних преміальних, вони не будуть привертати до себе увагу”.
Бонуси трейдерів у підрозділах, що займаються операціями з паперами з фіксованим доходом, можуть зрости цього року на 17%. Премії тих, хто працює з інструментами, прив’язаними до процентних ставок, імовірно, знизяться на 20%, а трейдерів на emerging markets – на 31%, показало опитування Emolument.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас