Україна вже компенсувала 60% втрат на російському ринку - торгівлею з іншими країнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вже компенсувала 60% втрат на російському ринку - торгівлею з іншими країнами

Особисті фінанси
986
Українські експортери вже змогли компенсувати близько 60% всіх втрат на російському ринку шляхом налагодження поставок на інші ринки.
Про це в ході прес-конференції заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – торгівельний представник України Валерій П’ятницький.
«Скорочення обсягів поставок на ринок РФ на 60% уже замінено поставками на інші ринки», – сказав П’ятницький. За його словами, в основному компенсація відбувалася за рахунок істотного зростання поставок до країн ЄС, а також цілого ряду африканських країн. Є такі екзотичні ринки, як Нова Каледонія, наприклад, є цілий ряд африканських країн, таких як Конго, Сомалі навіть, Судан і так далі, сказав він.
«Якщо ми знайдемо 100% альтернативу – буде взагалі ідеально», – зазначив П’ятницький.
«Тобто український бізнес вже не чекає ні від кого поблажок. Український бізнес звик виживати і самостійно боротися за свою конкурентоспроможність. Нам потрібно йому в цьому допомогти, це наше завдання», – сказав заступник міністра.
Також П’ятницький відзначив важливість участі України в органах СНД, які регулють міжнародну торгівлю в рамках співдружності. Особливо це стосується роботи в комітетах і робочих групах, які обговорюють правила походження товару, санітарного та фітосанітарного контролю, технічного регулювання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас