Україна серед лідерів за запасами газу - вони другі за обсягом в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна серед лідерів за запасами газу - вони другі за обсягом в Європі

Енергетика
951
«Укртрансгаз» накопичив у підземних сховищах України другі за обсягом запаси газу в Європі. Про це повідомила прес-служба ПАТ «Укртрансгаз».
Станом на 15 вересня в українських газових сховищах знаходиться 16,3 млрд. куб. м. природного газу, що на 14% або 2,2 млрд. куб. м. більше показника на цю дату торік.
«Цей ресурс газу буде використаний для потреб українських споживачів під час опалювального сезону 2014-2015 рр.», – сказано в повідомленні.
На сьогоднішній день, найбільшими запасами газу в підземних сховищах в Європі володіє лише Німеччина, де зберігається близько 20,1 млрд. куб. м. На третьому місці знаходиться Італія, де в сховищах накопичено близько 15,6 млрд. куб. м. газу.
«Україна володіє найбільшими ПСГ в Європі і зараз знаходиться серед лідерів за запасами газу в підземних сховищах. «При цьому українські ПСГ заповнені лише на 51%. У Німеччині та Італії вільних потужностей для закачування газу майже не залишилося: їх сховища заповнені більш ніж на 90%», – зауважив голова правління «Укртрансгазу» Ігор Прокопів.
«Українські ПСГ – стратегічний ресурс для зміцнення енергетичної безпеки Європи. Для України і наших європейських партнерів це можливість накопичувати газ в літній період, коли ціни на нього нижчі за все. Українські ПСГ також можуть стати потужним інструментом для створення європейського резерву газу », – зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.
За оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту «Укртрансгазу» станом на 15 вересня закачування природного газу здійснюється на 6 підземних сховищах в режимі 34,9 млн. куб. м на добу.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас