Компанії Німеччини посилюють пошук фахівців за кордоном - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії Німеччини посилюють пошук фахівців за кордоном - опитування

Світ
927
Німецькі компанії через брак висококваліфікованих фахівців усередині країни посилюють пошук кадрів за кордоном, такі результати з опитування, проведеного на замовлення найбільшої професійної соцмережі світу LinkedIn.
В даний час в 17% підприємств ФРН на провідних і керівних постах зайняті фахівці, запрошені з-за кордону. Рік тому цей показник становив 13%, надає Deutsche Welle дані дослідження.
Серед великих компаній, штат яких налічує більше 500 співробітників, в кожній другій (51%) працюють іноземні громадяни. Кожна дев’ята фірма (11%) збирається в майбутньому шукати фахівців за межами Німеччини, а серед великих концернів частка мають такі плани становить майже дві третини (64%).
Найбільшим попитом у німецьких компаній користуються IT-фахівці: тільки для них в країні в даний час існує близько 40 тис. вакансій.
Однією з причин, чому фірми шукають кадри за кордоном, є відсутність або нестача у місцевих фахівців необхідних кваліфікацій.
Попитом в Німеччині користуються і фахівці в галузі досліджень та розвитку нових продуктів, а також у сферах збуту і маркетингу. При цьому 72% компаній вважають за краще запрошувати на роботу випускників вузів з досвідом роботи менше п’яти років.
Майже кожне третє підприємство (30%) шукає за кордоном керівні кадри.
Ступінь використання інтернету в сфері рекрутингу стає все більше. Сюди входить пошук за допомогою оголошень на корпоративних сайтах (84%), через соціальні мережі (75%) і на сайтах з працевлаштування (73%). Однак німецькі фірми не відмовляються і від традиційних методів пошуку фахівців за допомогою хедхантерів, а також на класичних біржах праці та в агентствах з найму.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас