Від подальшого падіння гривню стримують лише кредити від міжнародних фінансових організацій - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від подальшого падіння гривню стримують лише кредити від міжнародних фінансових організацій - думка

Валюта
2069
Утриматися на плаву гривні зараз вдається лише завдяки кредитам від міжнародних фінансових організацій та світових урядів. Таку думку висловив трейдер по інструментах з фіксованою дохідністю ІГ “Арт Капітал” Іван Зражевський.
“Ринкові фактори впливу на курс, включаючи макроекономічні показники, в умовах воєнних дій не працюють. Долар ще не досяг більш високих позначок виключно завдяки кредитам міжнародних організацій. Але кредити доведеться повертати “, – говорить експерт.
З тим, що важливу роль в стабілізації гривні на початку місяця після її падіння наприкінці серпня до відміток 14,18 грн / долар мав кредит від МВФ, згоден і Сергій Поплавський, директор компанії FIBO Україна.
“З максимальних рівнів, які були досягнуті 27 серпня, курс відскочив вниз на 6,9% – з позначки 14,18 до 13,20. Основну роль зіграло отримання другого траншу від МВФ в розмірі $ 1,39 млрд. в рамках програми stand-by. Тим часом, Templeton Fund, який керує такими фондами, мабуть, найбільший кредитор, що здійснював покупки держоблігацій країни, донедавна сподівалися на відновлення економіки України. Вони вважали, що $ 17-мільярдний кредит від МВФ допоможе країні. Але віра інвесторів тане, причина цьому – проблеми на сході України”, – говорить експерт.
Нагадаємо, у понеділок, 15 вересня, на українському міжбанківському ринку торги по долару США відкрилися котируваннями 13,4-14, до 12:00 звузився спред 13,7-14 грн / дол. До закриття торгів цінові рівні залишилися на тих же значеннях – 13,7-14 грн / дол.
З 14:00 офіційні курси основних валют до гривні НБУ встановив на такому рівні:
1 долар США – 12,9 грн
1 євро – 16,68 грн
10 російських рублів – 3,42 грн
Порівняно з минулим офіційним курсом долар став дешевше на 5 копійок.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас