Економічна частина УА вступить в силу в повному обсязі, - євродепутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічна частина УА вступить в силу в повному обсязі, - євродепутат

Казна та Політика
897
Україні протягом 15 місяців до вступу в силу УА потрібно здійснювати трансформаційний процес.
Голова комітету із закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок запевнив, що економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та ЄС вступить в силу в повному обсязі.
“Нічого не відкладали. Угода укладена, а технічне втілення деяких її частин відбувається асиметрично. Можливість безмитного ввезення деяких українських товарів до країн ЄС залишається, як це передбачено на етапі попереднього застосування угоди. Але Україна ще може встановлювати мито на певні європейські товари. Імплементація угоди відбувається поступово, але домовленості в повному обсязі набувають чинності – без обмежень чи змін “, – заявив він.
За словами євродепутата, якщо повністю і в повному обсязі застосувати угоду, то ринкова сила європейських підприємств може нашкодити українській економіці.
“Тому в українських підприємців в певних галузях в рамках такого трансформаційного процесу з’являється час підготуватися до нового конкурентного середовища”, – пояснив Брок.
Він зазначив, що Україні протягом 15 місяців до вступу в силу Угоди потрібно здійснювати трансформаційний процес. Зокрема, привести у відповідність митне і податкове законодавство.
Як повідомлялося, 12 вересня ЄС, Україна і Росія домовилися відкласти початок дії зони вільної торгівлі ЄС та України до 2016 року зі збереженням відміни митних зборів ЄС для українських товарів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас