Нові правила звітності в Європі призведуть до зниження достатності капіталу банків - S & P — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові правила звітності в Європі призведуть до зниження достатності капіталу банків - S & P

Світ
154
Нові правила фінансової звітності для банків єврозони, що стосуються оцінки можливих втрат по кредитах, приведуть до зниження достатності капіталу кредитних установ, наводить агентство Bloomberg висновок, зроблений в дослідженні аналітиків Standard & Poor’s.
Зміни в стандартах фінансової звітності, які вступлять в силу в 2018 році, спрямовані на те, щоб банки переводили кредити в категорію проблемних на більш ранній стадії. Такі зміни в середньому приведуть до зниження показника достатності капіталу європейських банків на 2,7 процентного пункту, очікують експерти. Прогноз заснований на опитуванні, показавшем, що банки розраховують, що їм буде потрібно підвищити відрахування в резерви на покриття “поганих” кредитів на 50%.
“Нові правила стануть доповненням до масштабної перевірки, яку банки проходять в даний момент, – сказав один з авторів звіту S & P Джонатан Нус. – Перевірка Європейського Центробанку націлена на виявлення минулих збитків, тоді як жорсткість стандартів звітності допоможе запобігти їх у майбутньому”.
Експерти вважають, що аналогічні зміни в американському стандарті звітності будуть розроблені в наступному році і вступлять в силу в 2019 році. Втім, на думку аналітиків S & P, зважаючи на менший обсяг кредитів у американських банків нововведення призведуть до менш істотного зниження достатності капіталу – в середньому на 1,2 процентного пункту, очікують експерти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас