Порошенко затвердив обов'язкову ідентифікацію та реєстрацію всіх сільськогосподарських тварин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко затвердив обов'язкову ідентифікацію та реєстрацію всіх сільськогосподарських тварин

Казна та Політика
1028
Президент України Петро Порошенко підписав Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин”, згідно з яким вводиться обов’язкова ідентифікація і реєстрація в Єдиному державному реєстрі тварин усіх сільськогосподарських тварин, передає прес-служба Глави держави.
Як зазначається, у разі введення обов’язкової ідентифікації та реєстрації всіх сільськогосподарських тварин, як передбачено законодавством ЄС, держава може гарантувати споживачам, що вони прийматимуть м’ясо-молочну продукцію відомого походження – зареєстрованих тварин, стан здоров’я яких підлягає обстеженню, а отже, така продукція є безпечною.
Таким чином, за повідомленням, цим Законом № 1648 VII законодавство України приводиться у відповідність із законодавством Європейського Союзу, створюється система постійного контролю за станом здоров’я всіх тварин – великої рогатої худоби, свиней, коней, овець та кіз – і ветеринарно-санітарним станом усіх господарств країни.
“З метою забезпечення виконання обов’язку власників і утримувачів тварин здійснювати ідентифікації та реєстрації тварин Закон встановлює відповідальність за порушення законодавства у цій сфері. Водночас передбачається, що в період до 1 січня 2015 така відповідальність до громадян не застосовуватиметься”, – йдеться в повідомленні .
Також повідомляється, що вартість робіт і послуг з ідентифікації та реєстрації тварин, що утримуються та розводяться населенням, буде компенсуватися за рахунок державного бюджету. Також передбачена можливість компенсації такої вартості третіми особами.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас