Рішення ЄС про продовження на рік режиму торгових преференцій для українських експортерів є жестом солідарності з Україною - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення ЄС про продовження на рік режиму торгових преференцій для українських експортерів є жестом солідарності з Україною - МЗС

Казна та Політика
333
Міністерство закордонних справ України заявляє, що в п’ятницю в Брюсселі, за результатами тристоронньої міністерської зустрічі Україна-ЄС-РФ, були досягнуті важливі для української держави домовленості.
“ЄС погодився продовжити дії режиму автономних торгових преференцій для українських експортерів до кінця 2015 року. Цей крок з боку ЄС є безпрецедентним жестом підтримки та солідарності з Україною”, – підкреслюється в заяві МЗС у п’ятницю.
Такі домовленості дадуть можливість Україні повною мірою скористатися перевагами зони вільної торгівлі з ЄС в рамках Угоди про асоціацію.
“Наші товаровиробники зможуть скористатися перевагами односторонніх преференцій ЄС і отримають додатковий час для пристосування до умов посиленої конкуренції в рамках ЗВТ Україна-ЄС”, – сказано в заяві.
При цьому, згідно з інформацією, Україні вдасться зберегти баланс між реалізацією положень ЗВТ з ЄС і продовженням дії режиму вільної торгівлі з Росією в рамках угоди про вільну торгівлі СНД.
“Домовленості усувають навіть гіпотетичну стурбованість російської сторони, пов’язану з імплементацією Угоди. України та ЄС погодилися також продовжити консультації з РФ щодо питаннь торгівлі”, – повідомляє МЗС.
У відомстві нагадали, що Україна і ЄС синхронно ратифікує Угоду про асоціацію 16 вересня поточного року. При цьому, текст Угоди про асоціацію мінятися не буде.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас