Більшість китайців чекають війни з Японією - The Genron/China Daily — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість китайців чекають війни з Японією - The Genron/China Daily

Світ
826
Китай і Японія поступово йдуть до військового конфлікту, заявили більшість респондентів, опитаних в Китаї. Мета дослідження полягала у виявленні того, що думають люди про відносини Піднебесної з іншими азіатськими країнами.
Опитування, надано The Genron / China Daily, виявило, що 53% китайських респондентів і 29% японців очікують війни між своїми країнами. Дані дослідження були опубліковані напередодні другої річниці націоналізації Японією деяких з спірних островів Сенкаку в Східно-Китайському морі.
За останні кілька років відносини між Китаєм і Японією, а також між Китаєм і В’єтнамом різко загострилися через конфлікт навколо архіпелагу Дяоюйдао (Сенкаку) і претензій на Парасельскі острови в Південно-Китайському морі.
Японія виправдала свій крок тим, що назвала його спробою перешкодити меру Токіо, який відомий своїми антикитайськими поглядами, викупити ці острови. Однак Китай звинуватив сусіда в порушенні неписаного договору, згідно з яким повинен був підтримуватися статус-кво.
Згідно з опитуванням 38% японців вважають, що війни вдасться уникнути, це на дев’ять пунктів менше, ніж в 2013 р. Також дослідження виявило, що 93% японців дотримуються не кращої думки про своїх китайських сусідів, у той час як частка китайців, які вороже ставляться до японців, зменшилася на 6 пунктів до 87%.
Джефф Кінгстон, експерт Японії в Університеті Темпл у Філадельфії, зазначив, що японські таблоїди нагнітають ставлення до Китаю, зосередившись на “розпалюванні війни”. Він додав, що уряд “підсилює хвилювання”, заявляючи про загрозу з боку Китаю.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас