Експерти оптимістично оцінюють економіку США, прогнози для інших регіонів світу песимістичні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти оптимістично оцінюють економіку США, прогнози для інших регіонів світу песимістичні

Світ
405
Більшість експертів оптимістично оцінює перспективи економіки США, незважаючи на її нестійкий підйом в першому півріччі 2014 року, однак ситуація в інших регіонах світу викликає побоювання, пише газета The Wall Street Journal.
Відповідно до проведеного газетою опитування, понад 90% респондентів заявили, що чекають поліпшення ситуації в економіці США в порівнянні з першою половиною цього року. Жоден з експертів не очікує погіршення перспектив економіки країни.
Позитивні прогнози для американської економіки контрастують з думкою аналітиків щодо інших великих економік світу.
Так, лише третина опитаних заявила про поліпшення прогнозу для економіки єврозони, приблизно така ж частина експертів прогнозує погіршення ситуації в регіоні.
Прогнози 25% респондентів щодо китайської економіки стали більш позитивними, тоді як про деяке погіршення очікувань заявили майже 40% експертів.
Прогнози для Японії погіршили приблизно 12% опитаних, поліпшили – 40%.
“Економіка США далеко попереду Європи і Японії”, – зазначив економіст Alliance Bernstein Джозеф Карсон.
США визнали проблеми і ввели зміни, – сказав експерт. – Споживчий сектор скоротив частку запозичень, фінансовий сектор зміцнив ліквідність. В Європі ми бачимо дуже слабкий прогрес”.
США знаходяться в більш сприятливому становищі завдяки зростанню видобутку нафти всередині країни, а також перспективам розвитку інших галузей промисловості за підтримки дешевих енергоносіїв, додав Дж.Карсон.
Більшість експертів не очікує істотної зміни світових цін на нафту в наступні шість місяців в результаті конфлікту на Близькому Сході. Третина опитаних очікує, що нестабільність в цьому регіоні може призвести до невеликого підйому цін.
На думку аналітиків, найсерйознішою загрозою для глобального економічного зростання є ситуація в Україні. Серед інших проблем економісти вказують прорахунки центробанків у кредитно-грошовій політиці і високе безробіття.
Згідно із середнім прогнозом опитаних WSJ експертів, ВВП США збільшиться на 3% в річному вираженні в поточному і наступному кварталах. Лише три респонденти очікують, що зростання ВВП перевищить 3,7% в третьому або четвертому кварталі, двоє прогнозують темпи підйому ВВП на рівні менше 2%.
ВВП США збільшився на 4,2% у другому кварталі цього року після падіння на 2,1% у попередньому кварталі.
Більшість опитаних експертів не очікує підвищення Федеральною резервною системою (ФРС) базової процентної ставки раніше червня 2015 року. При цьому кількість аналітиків, що очікують підйому ставки на початку наступного року, знизилася в порівнянні з серпневим опитуванням.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас