На Харківщині через нестачу вугілля зупинилася Зміївська ТЕС - до 1 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Харківщині через нестачу вугілля зупинилася Зміївська ТЕС - до 1 жовтня

Енергетика
886
У Харківській області в зв’язку з нестачею вугілля Зміївська ТЕС призупинила вироблення електроенергії. Про це повідомили в енергогенеруючій компані «Центренерго», яка управляє Зміївською ТЕС.
За даними компанії, за погодженням з системним оператором припиняється виробництво електричної енергії на Зміївської ТЕС з 11 вересня по 1 жовтня 2014 року.
«У зазначений період буде проводитися накопичення складських запасів палива для сталої роботи протягом осінньо-зимового періоду 2014-2015 років. На даний момент шукають шляхи диверсифікації постачальників енергетичного палива, включаючи зарубіжних (ПАР, Бразилія, Чилі та ін.) », – йдеться в повідомленні «Центренерго ».
Зупинка ТЕС носить тимчасовий характер, тому скорочення персоналу не буде. При цьому розроблено заходи, спрямовані на збереження працюючого персоналу в період скорочення відпуску електроенергії та товарної продукції.
«Під час зупинки ТЕС і знаходження її в резерві будуть проведені всі технічні заходи щодо збереження працюючого і резервного устаткування енергоблоків і підрозділів, які забезпечують життєдіяльність ТЕС. Крім того, будуть проводитися ремонтні роботи відповідно до графіка », – повідомили в компанії.
В умовах повної зупинки станції витрати на підтримання її життєздатності, т. н. умовно-постійні витрати, формуватимуться у вигляді витрат на оплату праці, витрат електроенергії на власні потреби ТЕС, витрат на ремонтні матеріали і т.д.
З метою компенсації цих витрат на період накопичення вугілля керівництво компанії звернулося до Міністерства енергетики та вугільної промисловості, НКРЕ з проханням встановити додатковий платіж.
Пускові витрати, відповідно до чинних Правил енергоринку, будуть відшкодовані компанії в повному обсязі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас