62% французів готові підтримати дострокову відставку Олланда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

62% французів готові підтримати дострокову відставку Олланда

Світ
667
Ідея можливого дострокового звільнення президента Франсуа Олланда завойовує у Франції все більше прихильників. Зараз 62% жителів країни готові підтримати відставку глави держави. Про це свідчать результати опитування, проведеного Французьким інститутом громадської думки (IFOP).
Відставка президента виявилася найпопулярнішим варіантом відповіді з трьох опцій, запропонованих респондентам. Друге місце зайняв варіант розпуску Національних зборів. За такий розвиток подій, на якому активно наполягають деякі впливові опозиційні лідери, зараз виступають 54% французів. Нарешті, 41% опитаних висловилися на користь того, щоб президент в черговий раз провів ротацію уряду, відправивши у відставку прем’єр-міністра.
При цьому майже така ж більшість учасників дослідження – 61% – визнали, що не вірять зараз у можливість реальної відставки Олланда. Чинний президент, впевнені французи, не покине добровільно свою посаду до закінчення його повноважень у 2017 році.
Раніше цього місяця були опубліковані відразу кілька опитувань, що проводилися після паузи в серпні, пов’язаної з літніми відпустками, і всі вони показали катастрофічні для нинішнього французького лідера результати. Так, згідно з даними інституту TNS-Sofres рівень підтримки президента встановив новий антирекорд, опустившись до 13%, а за результатами дослідження того ж Французького інституту громадської думки, 85% громадян не бажають, щоб Франсуа Олланд знову виставляв свою кандидатуру на наступних президентських виборах. У разі ж висунення на другий термін соціологи пророкують йому поразку вже в першому турі.
Між тим, сам французький президент заявив минулого тижня, що незважаючи на негативні результати соцопитувань, він не має наміру подавати у відставку. “Ніяке опитування, яким би поганим воно не було, не може перервати президентський мандат, схвалений французьким народом, – підкреслив Олланд. – Я залишуся до кінця”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас