В Росії нове гучне банкрутство у туризмі - закрився "Південний Хрест", що входить в ТОП-10 туроператорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії нове гучне банкрутство у туризмі - закрився "Південний Хрест", що входить в ТОП-10 туроператорів

Світ
2111
Московський туроператор “Південний Хрест” з 16-річною історією і з філіями в усіх найбільших містах Росії, що входить в топ-10 туріндустрії, оголосив про припинення роботи. За кордоном залишається близько 10 тис. клієнтів оператора без зворотних квитків. У багатьох виникнуть проблеми з готелем, за проживання в яких, можливо, доведеться повторно платити.
“У зв’язку з неможливістю виконувати свої зобов’язання перед туристами і замовниками за договорами реалізації туристичного продукту ТОВ “ Південний Хрест Тревел “ змушене оголосити про призупинення своєї діяльності. Призупинення діяльності пов’язане з падінням попиту на туристичний продукт на тлі банкрутства ряду найбільших туроператорів”, – повідомляється в заяві туроператора.
Туроператор волів промовчати про ризиковануої кредитну політику, характерну для російських туристичних компаній, коли кредити беруть зв надією на внески від нових клієнтів і на отримання нових кредитів.
Це стало причиною призупинення роботи “Південного Хреста”, який перестав отримувати нові кредити і не зміг оплатити послуги авіаперевізника, пояснили в асоціації “Турпомощь”.
Фінансова відповідальність туроператора застрахована в “РЕСО-Гарантія” на 100 млн руб., яких не вистачить на всіх постраждалих.
Компанія “Південний Хрест” працює c 1998 року, продавала тури за всімах напрямама, в тому числі екзотичні Еквадор, Ефіопію, ПАР, Ямайку і Японію.
Раніше про припинення роботи заявили петербурзька турфірма “Нева”, компанія “Роза вітрів Мир”, туроператори “Експо-Тур”, “Ідеал-Тур”, “Лабіринт”, група компаній “ІнтАер”, туроператор “Нордік Стар”, турагентство “Сургуткурорт “, туроператор” Вітер странтствій “, турагентство” Формула хорошого відпочинку “, туристичний оператор” Етюд “, брянський” Мілана тур “, туристична компанія” Атлас “і туроператор” Солвекс-турне “.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас