Путін ухвалив рішення про введення податку з продажів для росіян - який відмінили у 2004 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін ухвалив рішення про введення податку з продажів для росіян - який відмінили у 2004 році

Світ
3380
Президент Росії Володимир Путін ухвалив рішення про введення податку з продажів, повідомляють ЗМІ з посиланням на федеральних чиновників і співробітника президентської адміністрації.
За інформацією двох співрозмовників видання в федеральних відомствах, остаточне рішення про введення податку з продажів ухвалить уряд. Джерело газети в адміністрації президента заявило, що податок з продажів введуть з імовірністю 90%, а ПДВ точно не буде підвищено.
За інформацією видання, наради Путіна з членами уряду 10 вересня проводилась до пізнього вечора. Як заявив прес-секретар президента Дмитро Пєсков, рішення про введення податку з продажів залишається за урядом, а президент може погодитися або не погодитися з цим рішенням.
У понеділок, 8 вересня, питання про введення податку з продажів регіонами було розглянуто на засіданні урядової комісії з законопроектної діяльності. Як повідомляло РБК джерело, близьке до двох учасників засідання, за введення податку висловлювалися чиновники мерії Москви. Джерело в уряді повідомляло, що «партія за введення цього податку» доклала безпрецедентні зусилля і має намір вийти безпосередньо на президента.
11 вересня відбудеться засідання комісії з бюджетні проектування. Джерело РБК на початку тижня заявляло, що в разі схвалення введення податку на нараді у Путіна уряд розгляне питання про поправки до Податкового кодексу на цьому засіданні. У проекті порядку є пункт про проект федерального закону про внесення змін до Податкового кодексу.
Згідно з оцінками центру макроекономічних досліджень Ощадбанку, введення суб’єктами Федерації податку з продажів прискорить інфляцію на 2,1%.
Податок з продажу був скасований в Росії з 2004 року. У серпні того ж року Мінфін за дорученням Путіна підготував поправки до Податкового кодексу, згідно з якими російські регіони мали право вводити податок з продажів зі ставкою 3%. За оцінкою голови Мінфіну Антона Сілуанова, введення податку може принести регіонам близько 200 млрд руб.
Введення податку з продажів може стати частиною заходів для балансування бюджету. Як альтернативу введенню податку Мінфін розглядав підвищення ПДВ з 18 до 20%. Крім того, відомство планує збільшити ставки податку на дивіденди з 9 до 13%, а також розширити страхові внески в ОМС в розмірі 5,1% на зарплати понад граничного рівня (624 тис. руб. на рік).
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас