Аеропорт "Бориспіль" за 8 міс. скоротив пасажиропотік на 9% на тлі загального падіння ринку авіаперевезень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт "Бориспіль" за 8 міс. скоротив пасажиропотік на 9% на тлі загального падіння ринку авіаперевезень

Казна та Політика
168
Державне підприємство “Міжнародний аеропорт” Бориспіль “(Київ), найбільший аеропорт країни в січні-серпні 2014 року скоротив пасажиропотік на 9% порівняно з аналогічним періодом 2013 року – до близько 4,7 млн осіб.
На сьогоднішній день ситуація в Україні призвела до значного зниження показників на ринку пасажирських авіаперевезень. Основними факторами негативної тенденції стали зменшення купівельної спроможності населення, ділової та туристичної активності.
Зокрема, у зв’язку з скороченням авіакомпаніями планів польотів і зниженням завантаженості на рейсах базових і міжнародних авіаперевізників з березня поточного року спостерігається уповільнення росту, як наслідок скорочення пасажиропотоку, який забезпечували авіакомпанії через головний аеропорт країни.
Так, кількість вильотів літаків в аеропорту за звітний період скоротилася на 5% – до 49,634 тис.
За серпень поточного року аеропорт обслужив 776,5 тис. пасажирів та майже 7 тис. рейсів.
“Нагадаємо, що за шість місяців 2014 пасажиропотік через авіавузли України знизився на 15,3% – до 5,3 млн осіб. В деяких аеропортах країни спостерігається стрімке зниження об’ємних показників – більш ніж на 50%”, – зазначили в прес-службі “Борисполя”.
В аеропорту також нагадали, що події в Криму та на сході України призвели до недоступності аеропортів міст Сімферополь, Донецьк, Луганськ. Пасажиропотік в цих містах історично становив близько 20% від авіаційного трафіку країни.
“На сьогоднішній день ряд європейських компаній заявили про плани скорочення частот або призупинення своїх польотних програм в Україні. Основна причина полягає в тому, що люди тимчасово відкладають або утримуються від поїздок в нашу країну, побоюючись за свою безпеку (зазвичай приватні поїздки) або будучи не впевненими в можливості вирішити ділові питання (бізнесмени). На жаль, з урахуванням даних факторів пожвавлення на українському ринку пасажирських авіаперевезень в найближчій перспективі не прогнозується “, – підкреслили в прес-службі “Борисполя”.
Як повідомлялося, аеропорт “Бориспіль” в січні-липні з урахуванням складної ситуації в країні скоротив пасажиропотік майже на 7% порівняно з аналогічним періодом 2013 року, обслуговув 3898 млн пасажирів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас