Кредитні спілки стали видавати менше кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитні спілки стали видавати менше кредитів

Кредит&Депозит
161
Кредитні спілки в першому півріччі 2014 року в порівнянні з першим півріччям 2013 року скоротили обсяг виданих кредитів на 14,9%, до 2,2 млрд грн, повідомила прес-служба Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг.
За даними комісії, кількість зареєстрованих в Україні кредитних спілок за півроку скоротилася на 5 – до 627 фінансових установ. Загальний обсяг активів кредитних спілок станом на 30 червня склав 2,362 млрд грн і скоротився на 441,2 млн грн, або на 15,7%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Показник частини простроченої заборгованості в кредитному портфелі кредитних спілок станом на 30 червня поточного року склав 19,2% і в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 2,3 п.п.
Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) ще в червні минулого року запропонувала перетворити кредитні спілки, які залучають вклади населення, в кооперативні банки.
За результатами розгляду законопроекту комісії адміністрація президента України в серпні минулого року запропонувала Нацбанку і Нацкомфінпослуг доопрацювати цей законопроект і запровадити диференційовані вимоги для окремих категорій спілок, зокрема, встановити більш жорсткі нормативи для кредитних спілок, які залучають депозити, у тому числі вимоги до мінімального капіталу, періодичності звітності і розкриття інформації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас