Час оформлення заявки на реєстрацію нерухомості обіцяють скоротити до 10 хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Час оформлення заявки на реєстрацію нерухомості обіцяють скоротити до 10 хвилин

Нерухомість
799
Державна реєстраційна служба України (Укрдержреєстр) планує скоротити час оформлення заявки на реєстрацію нерухомого майна з нинішніх 30-40 до 7-10 хвилин завдяки впровадженню нового програмного забезпечення, поки тільки в Києві, Харкові, Львові та Вінниці.
Про це під час круглого столу в Києві повідомила глава Укрдержреєстру Анна Онищенко.
«Якщо зараз будь-яку заявку з реєстрації нерухомості в будь-якій точці України потрібно обробляти близько 30-40 хвилин, просто тому що в програмі існує багато полів, які потрібно заповнювати, то в цьому експериментальному офісі ми впровадили в тестовому режимі нове програмне забезпечення, введення інформації в якому займає лише від 7 до 10 хвилин», – сказала Онищенко.
За її словами, експериментальний офіс, в якому використовується нове програмне забезпечення, був відкритий в Києві ще наприкінці липня, а найближчим часом Мін’юст розраховує поширити дану практику на всю столицю, а також на Вінницю, Харків і Львів.
Вона також додала, що впровадження нового програмного забезпечення дозволить не тільки скоротити термін реєстрації нерухомості, але і зробить дану процедуру більш комфортною як для фізичних осіб, так і для будкомпаній і самих державних реєстраторів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас