Пілотний проект про введеня в обіг аграрних розписок стартує 9 вересня в Полтавській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пілотний проект про введеня в обіг аграрних розписок стартує 9 вересня в Полтавській області

Аграрний ринок
439
Пілотний проект про введення в обіг в Україні аграрних розписок буде розпочато в Полтавській області з 9 вересня поточного року.
Це закріплено наказом Міністерства юстиції №331 / 1471/5 від 4 вересня “Про впровадження пілотного проекту з відпрацювання технології введення в обіг аграрних розписок”.
Згідно з документом, відповідальність за виконання плану заходів з реалізації даного проекту покладено на Державну виконавчу службу України, департамент нотаріату та фінансового моніторингу Мін’юсту, департамент економічного розвитку аграрного ринку Міністерства аграрної політики і продовольства. Координатором проекту визначено ДП “Аграрні реєстри”.
План заходів включає, зокрема, підключення державних і приватних нотаріальних установ до Реєстру аграрних розписок та їх технічний супровід, проведення консультацій, підготовку нормативно-правових актів за погодженням норм законів “Про аграрні розписки” та “Про виконавче провадження”, підготовку постанови Кабміну щодо доповнення аграрними розписками переліку документів, стягнення за якими допускається за виконавчим написом нотаріуса.
Оцінка результатів пілотного проекту відбудеться у січні 2015 року.
Як повідомлялося, закон “Про аграрні розписки” набув чинності в березні 2013 року і давав сільгоспвиробникам можливість залучати матеріально-технічні та фінансові ресурси під заставу майбутнього врожаю. Закон надає два види розписок: товарні, зобов’язання за якими мають виконуватися поставки відповідної сільськогосподарської продукції, і фінансові зобов’язання за якими виконуються шляхом оплати обумовленої грошової суми.
Проте аграрні розписки так і не використовуються в Україні, головним чином через проблеми із створенням електронного Реєстру аграрних розписок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас