Найбільші британські банки скоротили обсяги кредитування на $595 млрд за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші британські банки скоротили обсяги кредитування на $595 млрд за 5 років

Кредит&Депозит
67
П’ять найбільших банків Великобританії за останні п’ять років скоротили обсяги кредитування бізнесу і споживчого сектора на 364,7 млрд фунтів стерлінгів ($595 млрд), говориться в огляді ТОО KPMG.
Як повідомляє агентство Bloomberg, загальний обсяг кредитів, виданий цією групою банків, до якої входять Barclays Plc, Королівський Банк Шотландії Group Plc, HSBC Holdings Plc, Lloyds Banking Group Plc і Standard Chartered Plc, скоротився на 14% – до 2,33 трлн фунтів фунтів за підсумками першої половини 2014 року по порівнянні з тим же періодом 2009 року. При цьому британські регулятори хочуть збільшення обсягів банківського кредитування в цілях підтримки відновлення економіки. Однак на практиці ця задача ускладнюється тим, що минулі порушення і нові правила змушують кредитні установи збільшувати обов’язкові і добровільні резерви.
За оцінками KPMG, з 2011 року банки Великобританії витратили 31 млрд фунтів на виплату штрафів держорганам і компенсацій клієнтам. “Величезний потік банківських грошей пішов на штрафи та компенсації, – заявив керівник банківського напрямку в британській філії KPMG Річард Маккарті -. Хочеться сподіватися, що самі кричущі порушення вже розкриті і банки зможуть успішно продовжити роботу”. Одним з ознакою поліпшення ситуації КПМГ вважає той факт, що в першому півріччі поточного року обсяг штрафів і компенсацій скоротився на 44% порівняно з тим же періодом 2013 року – до 2,4 млрд фунтів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас