Удар по "російській монополії": на конкурс по 3G будуть виставлені 3 ліцензії - зі стартовою ціною 2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Удар по "російській монополії": на конкурс по 3G будуть виставлені 3 ліцензії - зі стартовою ціною 2 млрд грн

Казна та Політика
3685
На конкурс з отримання ліцензій на зв’язок стандарту UMTS (3G) будуть виставлені три ліцензії, стартова ціна однієї ліцензії складе 2 млрд грн, повідомила глава оператора бездротового зв’язку Freshtel Олена Мініч, знайома з ситуацією, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
Рішення виставити на конкурс три ліцензії зі стартовою ціною 2 млрд грн кожна було прийнято Кабінетом міністрів на засіданні в п’ятницю.
За словами О.Мініч, також вирішено провести конверсію всього виставляється на конкурс спектра (90 МГц) відповідно до плану, розробленого Міністерством оборони. Ціна конверсії складе орієнтовно 1,6 млрд грн.
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) має на своєму засіданні затвердити умови проведення тендера, які в свою чергу повинен затвердити Кабмін. Після цього комісія зможе оголосити тендер на отримання ліцензій. Відповідно до закону “Про телекомунікації” оголошення про проведення конкурсу на отримання ліцензій комісія повинна оголосити не пізніше, ніж за 60 календарних днів до дня проведення конкурсу.
Як повідомлялося раніше, на засідання Кабінету міністрів 3 вересня виносився проект постанови, що дає початок проведенню конкурсу на 3G-зв’язок, який передбачав виставляння на конкурс однієї ліцензії за стартовою ціною 2 млрд грн. Крім того, документ пропонував ввести заборону на здійснення конверсії необхідних для 3G-частот до 2019 року. Ця постанова урядом прийнята не була.
Мобільні оператори різко розкритикували ініціативу виставити на конкурс тільки одну ліцензію, вважаючи, що це негативно відіб’ється на конкуренції в галузі та її подальшому розвитку.
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду в п’ятницю зазначив, що аукціон на 3G повинен зруйнувати монополію російських компаній на стільниковий зв’язок в Україні і закликав брати участь в конкурсі європейські компанії.
Понад п’ять років питання впровадження технологій зв’язку третього і четвертого поколінь є найактуальнішим на українському ринку мобільного зв’язку. У 2009 році була спроба провести тендер на отримання ліцензій 3G, проте вона не увінчалася успіхом. Тоді заявки на участь в конкурсі подали АТ “Київстар”, ПрАТ “МТС Україна” і ТОВ “Астеліт” (бренд life :)).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас