Бізнес переїжджає з Донбасу в Київ, Львів, Дніпропетровськ і Харків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес переїжджає з Донбасу в Київ, Львів, Дніпропетровськ і Харків

Особисті фінанси
1939
Бойові дії на сході України змушують бізнесменів переносити свої офіси та склади в безпечніші регіони, в основному в Київ, Львів, Дніпропетровськ і Харків.
Про це повідомила прес-служба галузевої асоціації URE Club з посиланням на дані аналітиків консалтингової компанії DTZ в Україні.
«У зв’язку із збройним конфліктом на сході країни деякі компанії з Донбасу переносять свої офіси та склади в безпечніші регіони України. Аналітики компанії DTZ України відзначають, що серед активних міст, куди відбувається даний переїзд, можна виділити Київ, Львів, Дніпропетровськ та Харків», – йдеться в повідомленні.
При цьому в DTZ відзначають, що єдиного визначення, що таке «більш безпечний регіон», немає, і кожен власник бізнесу вирішує для себе сам, як далеко він може перенести свої офіси або склади. Незважаючи на це, за словами директора департаменту ринків капіталу DTZ України Володимира Мисака, вплив переїзду компаній на ринки зазначених регіонів поки незначний.
«Вплив на заповнюваність БЦ і логістичних центрів у зв’язку з цими процесами поки незначний і істотного скорочення рівня вакантності (для офісів він на сьогодні становить 23,8%, а для логістики – 10%) ми не спостерігаємо», – цитує Мисака прес-служба.
«Вплив переїзду деяких компаній на орендні ставки також незначний і даний процес поки не може поміняти загальний тренд – тиск на ставки оренди в силу великої вакантності, а також дуже низький рівень реалізації площ на ринку (бізнес не розширюється)», – додав Мисак.
Більш того, згідно з дослідженнями, збільшення пропозиції офісних приміщень в Києві на тлі дуже низької ділової активності в Україні призвело до подальшого зростання вакантності і зниження орендних ставок на ринку офісної нерухомості в українській столиці в січні-червні 2014 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас