МАФи принесуть столичному бюджету до 100 млн грн - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАФи принесуть столичному бюджету до 100 млн грн - КМДА

Казна та Політика
449
Київська міська державна адміністрація очікує від 40 до 100 млн гривень надходжень до міського бюджету від оплати пайової участі власниками тимчасових споруд торговельного, побутового чи соціально-культурного призначення.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київміськадміністрації з посиланням на радника мера Києва Дмитра Білоцерківця.
“Прийняття Київською міською радою рішення про зміни пайової участі малих архітектурних форм, по-перше, дозволить провести чітку деталізовану інвентаризацію всіх МАФів, а по-друге, дозволить поповнити бюджет столиці на суму від 40 до 100 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.
Проект рішення, за словами Білоцерківця, дозволить владі вимагати оплату пайової участі від усіх власників встановлених з квітня 2013 року МАФів.
“Одночасно ті МАФи, які не потрапили в ортофотоплан столиці 2013 року і були встановлені після квітня 2013 року, не зможуть оплатити пайову участь і, відповідно, будуть демонтовані”, – додав він.
Білоцерківець звернув увагу, що цей проект рішення став компромісним.
“Буквально в останні години ми знайшли зі столичними підприємцями спільне бачення по багатьох пунктах, і вони цей проект підтримали”, – зазначив радник мера.
Крім того, він підкреслив, що право на сплату пайової участі не отримають власники тих кіосків, які розташовані в 20-метрових зонах поблизу станцій метрополітену, переходів, зупинок громадського транспорту.
Нагадаємо, столична влада в якості альтернативи має намір запропонувати власникам МАФів розмістити торгівлю в приміщеннях на цокольних поверхах багатоквартирних будинків.
Як повідомлялося, на засіданні 4 вересня Київрада визначила обсяг пайових внесків для власників тимчасових споруд торговельного, побутового чи соціально-культурного призначення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас