М'яка грошово-кредитна політика неприйнятна в кризовий період - банкіри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

М'яка грошово-кредитна політика неприйнятна в кризовий період - банкіри

Казна та Політика
981
М’яка грошово-кредитна політика неприйнятна в кризовий період, вважає глава ради Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Роман Шпек.
“Якщо проаналізувати останні дії Нацбанку в напрямку курсової стабілізації, то очевидно, що регулятор зробив ринок більш жорстким. Не можна ставити знак рівності між жорсткою політикою і поганою політикою. Коли в країні криза, грошово-кредитна політика не може бути м’якою за визначенням”, – цитується економіст на веб-сайті НАБУ.
Банкір також висловив думку, що переважній більшості комерційних банків значне ослаблення гривні невигідне.
“Банки будуть страждати від цього. Зокрема, стає все складніше виконувати зобов’язання валютним позичальникам. І тут мова йде не тільки про фізичних, а й про юридичних осіб. А істотне зростання кількості неплатежів по кредитах дуже сильно псує фінанси будь-якої банківської установи”, – пояснив Р.Шпек.
Глава ради НАБУ також зазначив, що банківське співтовариство веде зважений діалог з регулятором, розуміючи всю картину.
Як повідомлялося, Нацбанк застосував ряд адміністративних обмежень для стабілізації курсової динаміки, зокрема, введено обов’язковий продаж всіх валютних надходжень, а також режим Т+2 за операціями з придбання валюти на міжбанку за клієнтськими заявками.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас