У звичайному режимі на Донбасі працює приблизно чверть держшахт - Міненерговугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У звичайному режимі на Донбасі працює приблизно чверть держшахт - Міненерговугілля

Енергетика
129
У нормальному режимі на Донбасі на сьогоднішній день працює лише 24 з 95 державних шахт, повідомив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков.
“З 95 державних шахт в Донбасі на сьогодні працюють 24 шахти. Вони працюють в нормальному режимі, видобувають вугілля, там повністю задіяний весь персонал”, – сказав він в ході засідання Координаційної ради з відновлення української державності на Донбасі і в Автономній Республіці Крим в Києві в четвер.
За словами першого заступника міністра, 57 шахт знаходяться в режимі життєзабезпечення, на них працює мінімум персоналу. “Порядку 70 тис. шахтарів не задіяні сьогодні у виробничому процесі”, – підкреслив Ю.Зюков.
Заступник глави Міненерговугілля також зазначив, що 13 шахт в Донбасі повністю зруйновані, серед них є шахти, які добували понад 1 млн тонн вугілля на рік.
Ю.Зюков зазначив, що за відсутності поставок вугілля існує ймовірність виснаження запасів на складах теплових електростанцій протягом 20 днів.
“На сьогодні запаси на електростанціях становлять 2,1 млн тонн вугілля. Для проходження осінньо-зимового періоду необхідно накопичити на складах 3,5 млн тонн”, – сказав він.
Перший заступник міністра також повідомив, що в результаті бойових дій на Донбасі пошкоджено більше 1 тис. електропередач, понад 4 тис. трансформаторних підстанцій, без електроенергії щодня залишаються близько 270 населених пунктів.
За його даними, пошкоджено близько 620 газопроводів і близько 200 газорозподільних станцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас