У Києві створять єдиний електронний реєстр інвестиційних зобов'язань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві створять єдиний електронний реєстр інвестиційних зобов'язань

Казна та Політика
247
Депутати Київради почали роботу над створенням єдиного електронного реєстру інвестиційних зобов’язань в Києві. Про це повідомив голова Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування Володимир Прокопов.
“На сьогодні інформація про інвестиційні контракти, договори про розвиток забудованої території, договори оренди землі під капітальне будівництво розпорошена між кількома інстанціями. Внаслідок цього майже відсутній контроль за виконанням інвесторами їхніх зобов’язань”, – констатував він.
Голова земельної комісії звернув увагу, що в результаті цього в десятках випадків не побудовані школи і дитячі садки в житлових комплексах, хоча вони і були передбачені планом забудови, не впорядкована територія після завершення будівництва, не прокладено комунікації і відсутні зазначені в договорах об’єкти інфраструктури.
“Ситуацію потрібно негайно змінювати. І допоможе в цьому створення реєстру інвестиційних зобов’язань”, – зазначив Володимир Прокопов.
Для напрацювання відповідного рішення про створення реєстру сформована спільна робоча група з представників земельної та бюджетної комісії, яка за місяць підготує пропозиції.
Володимир Прокопов також зазначив, що реєстр буде публічним і стане першим кроком до розробки дієвого механізму впливу на недобросовісних забудовників, які порушують взяті на себе зобов’язання.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас