Порошенко відбув на доленосний для України саміт НАТО в Великобританію: деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко відбув на доленосний для України саміт НАТО в Великобританію: деталі

Казна та Політика
5826
Президент України Петро Порошенко в четвер відбув до Великобританії для участі в саміті НАТО, який пройде в Ньюпорті (Уельс).
“Президент України Петро Порошенко відбув з робочим візитом до Великобританії для участі в саміті НАТО”, – йдеться в повідомленні в Twitter.
Планується, що президент виступить на засіданні глав держав і урядів Альянсу, візьме участь у засіданні Комісії Україна-НАТО, а також проведе низку зустрічей.
Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко почне свою участь у Саміті з зустрічі з прем’єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном, президентом США Бараком Обамою, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, прем’єр-міністром Італії Матео Ренці і президентом Франції Франсуа Олландом.
Також передбачаються двосторонні зустрічі з президентами Франції Франсуа Олландом, Польщі Броніславом Коморовським, Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, прем’єр-міністрами Великобританії Девідом Кемероном, Канади Стівеном Харпером, Держсекретарем США Джоном Керрі, а також – з Генсекретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном.
Дводенний саміт НАТО за участю глав держав і урядів 28 країн-членів Альянсу відкривається в четвер, 4 вересня, в Уельсі. Ключовими темами саміту стануть військова агресія Росії проти України, ситуація на Близькому Сході і в Північній Африці.
5 вересня лідери країн НАТО обговорять здатність Північноатлантичного Альянсу реагувати на поточні і майбутні загрози безпеці. Будуть проведені і паралельні засідання з країнами, які прагнуть стати членами Альянсу, а також з іншими міжнародними організаціями для обговорення проблем безпеки. За інформацією Альянсу, це буде один з найбільших самітів в історії НАТО.
У заході візьмуть участь вищі посадові особи близько 60 країн, в тому числі високопоставлені представники 33 країн-партнерів та міжнародних організацій (ООН, ОБСЄ та ЄС).
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас