Україна і Японія співпрацюватимуть в агросфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Японія співпрацюватимуть в агросфері

Аграрний ринок
621
Україна, яка впродовж тривалого часу була повноправною житницею Європи, має всі підстави повернути лідерство в агроіндустрії на світовій арені. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич під час зустрічі з Йошихіко Окабе, японським вченим, громадським діячем, українознавцем, організатором багатьох українсько-японських культурних і економічних форумів.
Чиновник привітав Йошихіко Окабе з наміром підписати угоду про співпрацю між Інститутом агроекології і природокористування НААН України та японським університетом Кобе Гакуін, пообіцяв сприяти налагодженню контактів між японськими та українськими науковими інститутами, а також висловив сподівання, що така співпраця і обмін науковим досвідом сприятимуть розвитку агропромислового сектору української економіки.
“Поєднання природних можливостей української землі і досвіду з науково-технологічним потенціалом Японії дасть прекрасний результат”, – зазначив Олександр Сич.
У свою чергу Йошихіко Окабе зазначив, що Японія є перспективним ринком для України. “Україна посідає п’яте місце за обсягом агроподукціі, яку ми імпортуємо в нашу країну. Ми і надалі плануємо співпрацювати з Україною, а найближчим часом налагодимо зв’язки з університетами як західного, так і східного регіонів вашої країни.”, – запевнив Йошихіко Окабе.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас