Дохід банків США від комісій за рахунками впав до історичного мінімуму в 2013р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дохід банків США від комісій за рахунками впав до історичного мінімуму в 2013р

Світ
138
Частка комісійних зборів за обслуговування рахунків клієнтів в загальному доході банків США впала в 2013 році до мінімуму з 1942 року на тлі жорсткості правил та змін у поведінці споживачів, пише Wall Street Journal.
У 2013 році на комісіях по рахунках клієнтів, включаючи збори за перевищення ліміту, американські банки отримали $ 32,5 млрд, на 21% менше, ніж рекордні $ 41,1 млрд, зафіксовані в 2009 році, за даними Федеральної корпорації по страхуванню депозитів (Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC).
Частка комісійних доходів від ведення рахунків у загальній сумі непроцентних доходів банків у минулому році впала до 14,1%, мінімального рівня з 1942 року, коли FDIC почали вести облік цих даних. До 2009 року показник збільшувався щороку.
Американці, що відкрили поточний рахунок у банку, платять масу різноманітних зборів. З них стягується фіксована плата, якщо сума на рахунку падає нижче певного рівня, додаткові збори за деякі операції в банкоматах, плата за закриття рахунку і так далі. Особливу популярність здобула комісія в розмірі $ 35, яку більшість банків беруть за кожну операцію, здійснену з від’ємним значенням балансу – наприклад, якщо користувач карти забув про те, що на його розрахунковому рахунку немає коштів, і розплатився карткою, прив’язаною до цього рахунку, за каву вартістю $ 2, то вона обійдеться йому в $ 37.
У 2010 році Федрезерв, стурбований ростом заборгованості громадян перед банками, ввів нові правила, покликані підвищити прозорість політики щодо різних комісій. З тих пір клієнт повинен отримати окреме повідомлення про перевищення ліміту по карті, в інакшому випадку банк не має права підтверджувати операцію і вимагати з нього гроші.
Крім того, широке поширення смартфонів і додатків для онлайн-доступу до банківського рахунку дозволяє американцям в будь-який момент перевірити свій баланс і уникнути перевищення ліміту по ньому.
Представники багатьох банків знайшли вихід зі сформованої ситуації в тому, що тепер вони забороняють клієнтам допускати негативний баланс по дебетових картках, тим самим змушуючи їх тримати великі суми на рахунку. Крім того, деякі фінкомпанії стягують фіксовану комісію за відкриття поточного рахунку, що раніше було безкоштовної функцією, і намагаються переконати клієнтів вкладати кошти, які зберігаються на таких рахунках, в акції та інші інвестиційні продукти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас