Депутати заборонили брати гроші за вступ до ОСББ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати заборонили брати гроші за вступ до ОСББ

Особисті фінанси
1519
Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України “Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку” щодо недопущення порушення прав власників квартир і нежитлових приміщень» (№ 2469а).
За дане рішення проголосували 226 із 305 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі. Законом передбачено, що стягнення будь-яких внесків або платежів за вступ до ОСББ забороняється. Членство в ОСББ набувається на підставі поданої письмової заяви власника (довіреної особи власника) за рішенням виконавчого органу об’єднання.
Термін для прийняття рішення встановлюється статутом і не може перевищувати 10 календарних днів з моменту подачі заяви. Власник вважається членом об’єднання, якщо у встановлений для прийняття рішення строк не отримає письмової відмови.
Відмова у прийнятті в об’єднання повинна бути мотивованою, містити конкретні підстави такої відмови і може бути оскаржена в судовому порядку. Всі члени об’єднання мають рівні права у вирішенні будь-яких питань діяльності об’єднання незалежно від їх статусу, майнового та фінансового стану та інших ознак.
Рішення загальних зборів повинно бути оприлюднене на інформаційних стендах відповідних будинків, а також будь-яким іншим передбаченим статутом способом. Копії рішень загальних зборів надаються під розписку або надсилаються поштою (рекомендованим листом) на вимогу члена об’єднання або власника, який не є членом об’єднання, не пізніше трьох робочих днів з дня подання відповідної заяви.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас