Нацбанк докупить в резерви $1 млрд на Міжбанку - до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк докупить в резерви $1 млрд на Міжбанку - до кінця року

Валюта
884
Національний банк України має намір до кінця року поповнити золотовалютні резерви на суму не менше 1 млрд дол. За рахунок покупки валюти на міжбанківському ринку, говориться в тексті оновленого Меморандуму між Україною і МВФ, розміщеного на сайті Фонду.
«НБУ має намір акумулювати щонайменше 1 млрд дол. За рахунок покупок на ринку до кінця 2014 року», – йдеться в меморандумі.
У документі також підкреслюється, що Нацбанк не буде витрачати резерви на рішення боргових питань, включаючи фінансові вимоги НАК «Нафтогаз України». Нацбанк, як наголошується, буде рекомендувати купувати валюту, в тому числі для розрахунків по лінії “Нафтогазу”, на відкритому ринку.
Одночасно з тим, Нацбанк має намір зміцнити фінансову дисципліну банківського ринку. Зокрема, увагу буде приділено відразу трьом напрямкам діяльності – моніторингу державної власності та реструктуризації банків, продовженню стрес-тестів для банків і управління активів ліквідованих банків.
«З цією метою вже до кінця вересня в Міністерстві фінансів буде створено спеціальний підрозділ, який займеться управлінням державної частки у фінансових установах та державними пакетами акцій на підприємствах», – йдеться в меморандумі.
Крім того, до листопада 2014 р. буде підготовлена ​​вся необхідна документація для проведення тендера з відбору компаній і фірм, готових провести перевірки в банках з тимчасовою адміністрацією на предмет ефективності вже вжитих заходів з порятунку банків і захисту вкладників.
Раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначав, що в серпні Нацбанк додатково купив в золотовалютні резерви 210 млн дол., збільшивши резерви до 16 млрд дол.
Крім того, Міністерство фінансів України за рішенням уряду направило в золотовалютні резерви Національного банку України 340 млн дол. США, які підуть на підтримку курсу гривні. 29 серпня Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення виділити Україні другий кредитний транш в рамках дворічної програми stand-by в обсязі 1,4 млрд дол. З них 400 млн дол. також підуть на поповнення резервів НБУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас