Кабмін розраховує вивести "Нафтогаз" на бездефіцитний бюджет до 2018 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін розраховує вивести "Нафтогаз" на бездефіцитний бюджет до 2018 року

Енергетика
162
Кабінет міністрів України розраховує подолати дефіцит бюджету Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” до 2018 року, говориться в оновленому Меморандумі між Україною і ключовим кредитором країни – Міжнародним валютним фондом.
“Ми залишаємося вірними нашій стратегії реформи енергетичного сектора. У 2014 році наша мета – не вийти за межі встановленого дефіциту бюджету “Нафтогазу” в 4,3% ВВП. Ми також розраховуємо, що в 2015 році дефіцит бюджету НАК складе 1,9% ВВП. І вже до 2018 року ми повністю скоротимо дефіцит”, – йдеться в меморандумі.
У той же час в МВФ прогнозують, що з урахуванням нинішньої потреби НАК в бюджетному фінансуванні, дефіцит бюджету компанії за підсумками 2014 р. може скласти до 10% ВВП.
Крім того, в меморандумі відзначається, що в поточному році “Нафтогазу” буде потрібно близько 82 млрд грн для виконання фінансових зобов’язань і покриття дефіциту.
НАК “Нафтогаз України” – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають понад 97% газу і нафти в країні.
НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС. В березні 2014 року глава “Нафтогазу” Андрій Коболєв зазначав, що дефіцит НАК за підсумками 2014 р. складе близько 80 млрд грн за умови дружніх відносин з “Газпромом” і стовідсоткових розрахунків всіх споживачів за газ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас