Київенерго обіцяє відключати електрику киянам "тільки в крайньому випадку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київенерго обіцяє відключати електрику киянам "тільки в крайньому випадку"

Енергетика
675
ПОА “Київенерго” інформує мешканців столиці про те, що не планує відключати їх від електропостачання, однак, в разі виникнення непередбачених ситуацій в роботі об’єднаної енергосистеми України, відповідно до розпорядження Міністерства енергетики та вугільної промисловості та НЕК “Укренерго”, можлива реалізація заходів, спрямованих на обмеження електропостачання.
Як повідомила прес-служба “Київенерго” в середу вранці, в Києві графіки обмежень споживання електричної енергії поширювалися в основному на промпідприємства. Вони були введені НЕК “Укренерго” за погодженням з Міненерговугілля з 11 по 26 серпня 2014 року. Причиною цих обмежень був дисбаланс між виробництвом і споживанням електричної енергії, а також гранично допустимі навантаження на енергосистему через дефіцит палива в Україні в умовах підготовки до осінньо-зимового максимуму.
В даний час “Київенерго”, виконуючи розпорядження Міненерговугілля від 2 вересня 2014 року, розробляє спеціальні заходи щодо зниження електроспоживання у вересні до 20% від планових величин (в години з 8:00 до 22:00).
Разом з тим, в компанії підкреслили, що “при виникненні аварійних ситуацій в енергосистемі України і Києва “Київенерго”, як енергопостачальна компанія, буде зобов’язана виконувати вказівки НЕК “Укренерго”- центральної диспетчерської служби України”.
З метою виконання завдання Міненерговугілля з накопичення палива до зимового періоду “Київенерго” просить киян змінити своє ставлення до споживання електроенергії в сторону енергоефективності. Так, максимальне навантаження енергосистема України відчуває в робочі дні з 8:00 до 11:00 і з 20:00 до 23:00, а у вихідні дні з 21:00 до 00:00. У ці періоди часу “Київенерго” просить киян по можливості економно використовувати електроенергію і з розумінням ставитися до складної енергетичної ситуації в країні.
У компанії поінформували, що в липні 2014 р. навантаження на енергосистему Києва становило 1380 МВт, що майже на 3% вище показника аналогічного періоду в 2013 році. У серпні навантаження досягло 1450 МВт, що на 7% перевищує рівень навантаження серпня минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас